Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede Zoran Đinđić 2018

Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede Zoran Đinđić 2018

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj petnaestu godinu zaredom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić.

Konkurs je namenjen:

  • studentima osnovnih studija koji su upisali 5. semestar u trenutku apliciranja
  • studentima master i doktorskih studija koji su studije završili nakon 1. januara 2017. godine

U trenutku apliciranja, kandidati ne bi trebalo da budu stariji od 29 godina.

U okviru programa, do trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju. Oblast studija treba imati fokus na ekonomiju, menadžment, različite oblasti inžinjerstva, žurnalistiku i poljoprivredu.

Online prijava traje od nedelje 1. oktobra do ponedeljka 13. novembra 2017. godine do 13h.

Detaljnije informacije o programu i prijavi, kao i neophodna dokumenta, mogu se naći na sledećem linku: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/ i http://fond-djindjic.org/novosti/vesti/797-konkurs-za-program-stipendija-nemacke-privrede-zoran-dindic-2018