Laboratorija za polimerna istraživanja putuje u Italiju sa „Drumskom Strelom“

Laboratorija za polimerna istraživanja putuje u Italiju sa „Drumskom Strelom“

Studenti – istraživači Laboratorije za polimerna istraživanja, zajedno sa drugim članovima Formula Student tima „Drumska Strela”, otputovali su u ponedeljak na prvo takmičenje u ovoj sezoni.

Takmičenje se održava od 19. do 23. jula u mestu Varano de’ Melegari u Italiji. Ovo će biti peti nastup beogradskog tima na stazi Rikardo Paleti, na kojoj je ostvarivao zapažene rezultate (2013. godine je „Drumska Strela zauzela deseto mesto od ukupno 43 tima).

Takmičenje je podeljeno na dva dela – statički i dinamički. U dinamičkom delu se timovi nadmeću u četiri discipline: ubrzanje, izdržljivost, sprint i vožnja osmice. U statičkom delu takmičenja članovi tima prezentuju i kroz razgovor sa inženjerima iz najvećih svetskih kompanija iz oblasti auto-moto sporta „brane“ biznis plan, analizu troškova i dizajn.

Dizajn predstavlja odbranu projekta, pa je samim tim najzahtevnija disciplina statičkog dela. Neophodno je da članovi objasne kako i zašto su koristili različite materijale, komponente i sisteme. Od studenata se zahteva inovativnost, te je „Drumska Strela“ prvi put ove godine razvijala sama lepkove za spajanje delova na vozilu u saradnji sa Laboratorijum za polimerna istraživanja, pa će dve članice LPI Dragana Borjan i Sofija Arsić braniti svoja istaživanja ispred komisije.