LPI pojačala tim “Drumska strela”

SRPSKA FURIJA NA 4 TOČKA VOZI PRECIZNO I SIGURNO

 

 

Laboratorija za polimerna istraživanja (LPI) i prvi srpski Formula Student tim, započeli su blisku saradnju na poboljšanju performansi trkačkog bolida Drumska strela. Članovi projekta Drumska strela su studenti Univerziteta u Beogradu koji svake godine izrađuju vozilo kojim predstavljaju svoj univerzitet i državu širom sveta.

 

LPI je angažovana na 2 važna projekta vezano za „Drumsku strelu”:

  1. Kreiranje inovativnih jednokomponentnih i dvokomponentnih lepkova za spajanje metal-plastika, metal-metal i plastika-plastika.
  2. Unapređenje materijala za izradu volana i usisnih kolektora varijabilne i nepromenjive geometrije.

 

Na ovim projektima su uključeni studenti završne godine Tehnološko-metalurškog fakulteta, koji tajno gaje ljubav prema brzim automobilima:

  1. Dragana Borjan
  2. Sofija Arsić
  3. Jovana Savić
  4. Nikola Pavlović
  5. Đorđe Međedović
  6. Milan Popović

 

Ova grupa studenata daće svoj doprinos i u projektovanju i izradi prototipa srpskog trkačkog automobila za neprofesionalne trke. Uz njihovu pomoć tim Drumska strela lakše će ostvariti svoj cilj – kreiranje bolida koji će biti lak za upravljanje, pouzdan, brz, atraktivnog dizajna i zadovoljavajućeg odnosa cena/kvalitet. Pri izradi bolida koriste se postojeći materijali, delovi i alati, ali se poseban akcenat stavlja na poboljšanje trenutnih rešenja i inovacije, što našim studentima svakako ne manjka.